Traian Basescu a anuntat ca miercuri va avea 'o interventie' cu romanii

Data publicarii: 25-01-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a anuntat marti seara ca intentioneaza sa aiba in cursul zilei de miercuri "o interventie" cu romanii, mentionand ca spera ca acest lucru sa-l ajute pe noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, in mandatul sau.

Presedintele Traian Basescu i-a spus noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, ca are o misiune grea si anume aceea de a arata ca Romania merge inainte, recunoscand, in acelasi timp, si nemultumirea oamenilor cu privire la masurile de austeritate care s-au luat. 

"Aveti o misiunea grea. As spune, dupa aspectele televizate, aproape imposibila, si anume aceea ca Romania are forta sa continue. Acest lucru va trebui sa fie principalul mesaj pe care-l transmiteti omologilor dumneavoastra din Uniunea Europeana, de peste Atlantic si nu numai", a spus Basescu, la ceremonia de investitura in functie a noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. 

El a adaugat ca stie ca oamenii sunt nemultumiti, mentionand ca acest lucru il cunoaste inca din 2009. 

"Sunt un presedinte care a castigat alegerile in conditiile in care se reduceau cate patru zile de plati de salarii pentru toti bugetarii in luna noiembrie si decembrie in 2009. Deci, aveti o misiune extrem de dificila si o sintetizez din nou, aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor pe masurile care s-au luat, dar care creeaza Romaniei sansa sa evolueze pozitiv si in acelasi timp sa probati sau sa sustineti cu argumente ca Romania merge inainte", a mai spus Basescu. 

El a mai afirmat ca televiziunile ''unor fosti turnatori'' incearca sa promoveze atat la nivel national, cat si international "dezastrul" din Romania. 

"Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori din Securitate promovand, national si international, dezastrul din Romania. Este obiectivul unei categorii care se teme si de urmarile legii, este obiectivul unor oameni care astazi trebuie sa raspunda in fata legii, de a crea dezordine. De data aceasta, urcandu-se pe un val indreptatit de nemultumire al oamenilor care au trecut, in paralel, atat printr-un proces dur de ajustari structurale, necesare pentru ca Romania sa poata merge inainte - taieri de salarii, cresteri TVA, reduceri sau introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca Romania sa se intoarca la inceputul anilor '90 posibilitatea sa se urce pe valul nemultumirii populare", a conchis seful statului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: